Kiderült, ki a leggyorsabb topfocista

Szerző: SH/MTILétrehozva: 2014. október 28. 18:53
Arjen Robben a leggyorsabb a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség európai élcsapatok futballistáit ilyen szempontból összevető tanulmánya szerint, amelyet a Marca című madridi sportnapilap ismertetett.


A Bayern München és a holland válogatott szélsője 37 kilométer/óra csúcssebességgel képes száguldani a pályán - áll a felmérésben. A lista ezüstérmese a londoni Arsenal játékosa, Theo Walcott 35,7-es mutatóval, míg a "villámemberek" lajstromában a harmadik helyet egy másik angol együttes, a Manchester United labdarúgója, az ecuadori Antonio Valencia foglalja el, aki 35,1-es értéket produkált.

Az AS Romában futballozó elefántcsontparti Gervinhónál egy elmúlt idénybeli Inter-Roma olasz bajnokin regisztráltak kereken 35 kilométeres óránkénti sebességet, míg az ötödik Gareth Bale-nek, a Real Madrid walesi szélsőjének rekordja 34,7. A rangsor hatodikja a londoni Tottenham focistája, Aaron Lennon, az ő száguldási csúcsa 33,8 kilométer/óra.

A tanulmányból az derül ki, hogy a labdával hihetetlenül gyors megindulásra képes argentin Lionel Messinek, az FC Barcelona klasszis játékosának 32,5-es végsebessége csak a nyolcadik helyre elegendő, s mindössze egyetlen pozícióval előzi meg őt a Real Madrid portugál sztárja, Cristiano Ronaldo, akinél 33,6 km/órás csúcsértéket mértek. A kilencedik helyet Wayne Rooney, a Manchester United és az angol válogatott támadója (31,2), a tizediket pedig Franck Ribéry, a Bayern francia támadója foglalja el (30,7).

Érdekesség, hogy a spanyol labdarúgók leggyorsabbika a Real Madrid világ- és Európa-bajnok hátvédje, Sergio Ramos, ám ő is csak a 11. a sorban 30,6-os értékével.

Van egy jó tipped a mai foci meccsre? Fogadj rá ITT!