Kettős vereséggel esett ki az FTC

Szerző: MTILétrehozva: 2014. július 24. 22:26
A Ferencváros kiesett a második fordulóban a labdarúgó Európa Liga selejtezőjében, miután a múlt heti, idegenbeli 1-0-s vereség után a csütörtöki, hazai visszavágón is kikapott, mégpedig 2-1-re a horvát Rijekától.


A meccs elején a Ferencváros birtokolta többet a labdát, de igazi helyzetet nem tudott kidolgozni, majd a 20. percben jött a hidegzuhany: Mateos kezezése után büntetőt ítélt a játékvezető, az első meccsen szintén 11-esből eredményes Krstanovic pedig ezúttal sem hibázott. A hazaiak a folytatásban is csak elvétve voltak veszélyesek a kapura, a Rijeka pedig egy szöglet után megduplázta előnyét, kilátástalan helyzetbe hozva ezzel a zöld-fehéreket.

A szünet után Krstanovic kiállítását követően emberelőnyben futballozhatott a magyar csapat, s ezt sikerült is gólra váltania: a csereként beállt Böde által kiharcolt 11-est Ugrai értékesítette. A folytatásban az FTC mindent megtett az egyenlítésért, de ez végül nem jött össze, így a Rijeka készülődhet a következő körre, a feröeri Vikingur elleni párharcra.

EURÓPA-LIGA-SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ:

Ferencváros-HNK Rijeka (horvát) 1-2 (0-2)

Továbbjutott: a Rijeka, kettős győzelemmel, 3-1-s összesítéssel

gólszerzők: Ugrai (65., 11-esből), illetve Krstanovic (20., 11-esből), Samardzic (37.)

kiállítva: Krstanovic (55.)