Kétkörös pályázat az új MTK-stadionra

Létrehozva: 2014. szeptember 17. 21:40
Kétfordulós tervpályázatot írt ki a Magyar Testgyakorlók Köre Egyesület (MTK) az 5000-5500 nézőt befogadó új Hidegkuti Nándor Stadion tervezésére – a felhívás a szerdai Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.


A Budapest, Salgótarjáni út 12–14. szám alatti létesítmény teljes bontása után épül fel az új stadion. A létesítményben kapnak helyet az MTK irodái, valamint az egyesület sportolói, szurkolói, támogatói számára létrehozandó kulturális, közösségi, múzeumi terek, mintegy ötezer négyzetméteren.

A pályaművek díjazására, illetve költségtérítésére összesen bruttó 12 millió forint áll rendelkezésre. A bíráló bizottság december elsején hirdet eredményt.

Deutsch Tamás, a kék-fehér klub elnöke április 24-én jelentette be, hogy 2020-ig összesen 6.5 milliárd forintot terveznek sportlétesítményeik fejlesztésére fordítani, és az összeg közel 90 százaléka, 5 milliárd 866 millió forint lesz költségvetési pénz, a többi pedig saját forrás. A fejlesztési terv keretében 2016 őszére készülhet el az új, ötezer férőhelyes, teljes nézőterén fedett Hidegkuti-stadion, amely majd a Sándor Károly Labdarúgó-akadémiának is otthont ad. Az akadémia mostani, agárdi sportlétesítménye ezután az MTK férfi és női felnőttcsapatának edzőközpontja lesz.