Erős kezdővel kupázik a Tottenham

Létrehozva: 2014. október 23. 13:28
A Tottenham számára normál esetben az Európa-liga csak átmozgató edzés két Premier League-forduló között, ám most csütörtökön egészen ütős kezdő várható a pályára az Aszterasz Tripoli ellen.


  • A pillanatnyi angol 9. fogadja a görög 8. helyezettet az Európa-liga C-csoport 3. fordulójában.
  • A Tottenham tavaly nyáron olyan volt a klub, mint egy felelőtlen tinédzser az első fizetésével a kezében. Ész nélkül herdálta el a Gareth Bale-ért kapott 90 millió eurót, egyedül talán Christian Eriksen vált be, de Roberto Soldado vagy Erik Lamela nagyon nem. Edzőfronton sem volt következetes, André Villas-Boast türelmetlenül kivágták. Így borítékolható volt, hogy marad a megszokott Európa-liga. A nyáron nem is nagyon erőltette, hat játékosra költött el 33 millió eurót, a bukottakból adott el rendesen. Legalább hozott egy feltörekvő, tehetséges edzőt, Mauricio Pochettinót. A keret nyilvánvalóan kevés a BL-helyekre, legalább néhány tavalyi temetett igazolás beépült.
  • Jól kezdett, de az utolsó hat bajnoki fordulóból csak egyszer nyert, a hétvégén a Manchester City ellen botrányosan védekezett, akár tizet is kaphatott volna, ám 2-1 után Soldado büntetőjénél még így is volt esélye.
  • Az Európa-ligában általában gyenge kezdő szokott pályára lépni, ám a mostani keretet elnézve jó eséllyel 5-6 alapember is ott lehet az elejétől a pályán.
  • Az Aszterasz élcsapat, a múlt szezonban 5. lett. A nyáron nem tudott érdemben erősíteni, de ismét a tabella elejére várható. Idegenben két zakó már beszedett, egy meglepőt és egyet az éllovas PAOK ellen. Az El-ben a második selejtezőkörből jutott főtáblára, és azóta a Besiktas otthonában a végén bravúrosan mentett pontot, míg a Szerbiában foghatatlan Partizant simán verte. Erőn felül teljesít tehát.
  • Védelmi gondokkal küzd, két kezdő középső védő sincs, egy kezdő középpályás mellett.
  • A sztárklubok esetében az alapkérdés mindig az, komolyan veszik-e ezt a sorozatot. A Tottenhamnél most nem úgy tűnik, hogy nagyon fontos lenne a továbbjutás. A csütörtöki várható kezdő viszont arról árulkodik, nyerni akar. Az Aszterasz masszív kis csapat, így nem biztos, hogy olyan sima lesz ez.
  • Van egy jó tipped a mai foci meccsre? Fogadj rá ITT!
EURÓPA-LIGA, C-CSOPORT, 3. FORDULÓ

TOTTENHAM-ASZTERASZ 21:05 óra

Tottenham, várható kezdő: Lloris - Dier, Fazio, Chiriches, Davies - Lennon, Stambouli, Dembélé, Townsend - Soldado, Kane

Oddsok: Tottenham (1,30), döntetlen (5,10), Aszterasz (8,50)