"Di María rossz formája nem meglepő"

Létrehozva: 2014. november 18. 11:00
Védelmébe vette a Manchester Unitednél nagyszerűen rajtoló, de az utóbbi hetekben gyengélkedő Ángel di Maríát az argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Gerardo Martino.


A portugálok elleni pikáns barátságos meccs előtt a Barcelona korábbi vezetőedzője az Old Traffordon elmondta, hogy nem lepi meg, hogy a világbajnokságon és a múlt szezonban is remeklő szélső kicsit elveszett.

Az első hat bajnokiján ugyanis három gólt és négy gólpasszt jegyzett, azóta azonban megkapta a kritikát, hogy túl sokat ül a labdán és nem passzol eleget csapattársainak. Talán túlzás ilyen gyorsan neki esni...

"Elképesztően jól kezdett, főleg annak fényében, hogy egy játékosnak idő kell, mire megszokik egy új klubot, egy új bajnokságot, csapattársakat, futballkultúrát és így tovább" - kezdte Martino.

"Azt kell mondjam, Di María a világ egyik legjobbja, azonban még rajta is kijön az, hogy teljesen új környezet szakadt rá, így reálisabbnak tartom mostani teljesítményét, mint a szezon elején nyújtott" - tette hozzá.

Kiemelte, hogy az eredetileg villámgyors szélső mennyire sokoldalúvá vált az elmúlt években. "Vissza lehet nézni az elmúlt években, hogy mennyire csak a jobb oldalon lehetett használni, ehhez képest mostanra már a balon is feltűnik, és egy sokkal szabadabb poszton is megállja a helyét. Ez egy különleges adottság."

Hogy csak átmeneti kisiklásról, vagy nagyobb válságról van szó, csak az idő mondja meg.