Brutális City B-sor, hiányos Newcastle

Létrehozva: 2014. október 29. 09:28
Nehéz héten van túl a Manchester City, amely a Bajnokok Ligájában 2-0-s előnyről bukott, míg a bajnokságban is nagy hátrányba került a Chelsea-vel szemben londoni vereségével. A Ligakupában izmos B-sorral is javíthat.


  • Ligakupa, nyolcaddöntő, a bajnoki 3. fogadja a 14. helyezettet, a továbbjutás egy mérkőzésen dől el.
  • A címvédő a nyáron az UEFA Fair Play szabályai miatt egy-két megaüzlet mellett nem feszítette tovább a húrt. Tavaly ilyenkor messze a liga legjobb keretét tudta magáénak, ehhez képest kalandosan lett meg az arany. Mostanra fordult a kocka, a Chelsea utolérte minőségben, és egyelőre leiskolázza.
  • Sergio Agüero ugyan bombaformába lendült, és olyan kulcsemberek, mint David Silva és Yaya Touré is helyenként remekelnek, de összességében nem meggyőző és egységes a keret, mint tavaly.
  • Formája gyenge, a CSZKA Moszkva otthonában totálisan uralta az első félidőt, be is rúgott két gólt, ám annyira elhitte, hogy megvan a győzelem, hogy a végén pórul járt. A West Ham ellen pedig egyszerűen végigaludta a meccs kétharmadát, és kevés volt a második félidőben belehúzni. Ezért most ott tart, hogy a bajnokságban hat pont hátránnyal áll, míg a BL-ben maximum második helyre lehet jó.
  • Csak Frank Lampard sérült. A sorozatterhelés nyomán biztosan felforgatot kezdő lép pályára, de ismerve a Kékek keretét ez így is brutálisan erős csapatot jelenthet. Hart helyén a rutinos Caballero játszik, Zabaletát Sagna, Kompanyt Demichelis, Mangalát Nasztaszics, Agüerót Jovetics, Tourét Fernandinho pótolhatja, de további cserék is várhatók. Bárki megirigyelné ezt a sort is!
  • A Newcastle január óta éli válságát. Nagy szerencséje, hogy tavaly ősszel száguldott, és szinte félidőre bebiztosította helyét. Onnantól, hogy eladta Yohan Cabaye-t, meccset alig nyert. A nyáron sokat változott a keret, nem lehet mondani, hogy gyenge névsor állt össze, mégis tartósan szenvedett, és a szurkolók Alan Pardew kirúgását követelték. Maradt, és lassan megindul a szekér. Az utolsó öt fordulóban csak egyszer kapott ki, legutóbb a Tottenham meglepése bravúrnak számított.
  • Nagy a baj, két kezdő támadó (4/4, 7/0), három-négy kezdő középpályás és két kezdő védő hiányzik, többen régóta, néhányan frissen. Ezen felül biztosan többen kapnak majd pihenőt.
  • Várható kezdő, Manchester City: Caballero - Sagna, Demichelis, Nastasic, Kolarov - Milner, Fernandinho, Fernando, Nasri - Jovetics, Dzeko.
  • Várható kezdő, Newcastle: Elliot - Haidara, Coloccini, Taylor, Dummett - Colback, Sissoko - Obertan, Armstrong, Ameobi - Pérez.
  • Elvileg sima hazai, hiába tartanak jó irányba a Szarkák, túl sok a hiányzó, és a Ligakupa a bajnoki címvédő otthonában aligha képez prioritást. Elnézve a hazaiak várható kezdőjét sima 1-es, igaz a Chelsea hasonló csapattal kicsit küzdött kedden. Azért a hendin érdemes elgondolkodni.
  • Van egy jó tipped a mai foci meccsre? Fogadj rá ITT!