Besic középpályás lesz a PL-ben

Szerző: MTILétrehozva: 2014. július 29. 14:46
Elsősorban a vezetőedző, Roberto Martínez miatt választotta az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Everton csapatát Muhamed Besics, aki a Ferencvárostól került a liverpooli klubhoz.


"A legfontosabb tényező Roberto Martínez volt, fantasztikus edző" - nyilatkozta az Everton honlapjának a 21 éves bosnyák futballista, aki pályára lépett a brazíliai világbajnokságon hazája válogatottjának mindhárom csoportmérkőzésén.

"Tisztában vagyok vele, hogy az Everton egy komoly tradíciókkal rendelkező klub, a szurkolók pedig fantasztikusak" - mondta Besics hozzátéve, hogy karrierjében a mostani klubváltás a legnagyobb előrelépés.

Besics szerint a Premier League a világ legerősebb bajnoksága, amely ráadásul a legjobban fekszik az ő játékstílusának. Hozzátette, várhatóan középpályásként számít majd rá a vezetőedző.

Azt nem hozták nyilvánosságra, hogy a futballistáért mekkora összeget fizetett az Everton. Korábbi szigetországi sajtóértesülések szerint körülbelül 4 millió font (1,56 milliárd forint) lehetett a vételár.

Besicet 2012 nyarán a Hamburgtól ingyen szerezte meg a Ferencváros, az akkor kötött megállapodás értelmében a német klubot, valamint a menedzsmentet illeti meg az átigazolási díj hetven százaléka, a fennmaradó harminc százalék pedig a Ferencvárosé.

Címkék: muhamed_besic