Bemutatjuk a Bayern új pitbullját!

Szerző: SHLétrehozva: 2014. április 15. 16:13
Klasszikus védekező középpályást szerződtet Pep Guardiola a Bayernbe, a klub megerősítette, hogy Sebastian Rode, a Frankfurt fedezete a nyártól négy éven át a bajoroknál kergeti a labdát. Újabb ingyenfogás Robert Lewandowski megszerzése után.


A Bayern 10 hónapja üldözte a 23 éves, korábbi U21-es válogatott német játékost.

"Örülök, hogy végre összejött. A Bayern új lépcsőfokot jelent a pályafutásomban. Rengeteget szeretnék fejlődni, és sok címet szeretnék begyűjteni új csapattársaimmal" - nyilatkozta Rode a Bayern hivatalos honlapján.

A védekező középpályás passzjátékán van mit fejleszteni ("csak" 85 százalékban pontosak az átadásai, ami Guardiola sztenderdjeit nem üti meg), de harcosságára, labdaszerzéseire szükség lehet, nála több szerelést csak Toni Kroos mutatott be eddig a Bundesliga-szezonban.

Játéka nem igazán látványos, talán ennek is tudható be, hogy a kicker osztályzatai alapján nem fér be a 75 legjobb középpályás közé a 2013-2014-es kiírásban.

Kockázatmentes igazolás, ha máshogy nem, kiegészítő emberként hasznos lehet, aztán eurómilliókért továbbadhatják.

Rode éppen a Bayern ellen szerezte első Bundesliga-gólját három évvel ezelőtt:

A hír szárnyakat adhat azon pletykáknak, melyek szerint Toni Kroos a Manchester Unitedhez tart. A Vörös Ördögök 40 millió fontot különíthettek el az átigazolásra, a játékost pedig heti 300 ezer eurót garantáló szerződéssel csábítják angol sajtóhírek szerint.

Címkék: sebastian_rode