Aranylövés Puzsér-módra

Szerző: SHLétrehozva: 2015. január 16. 20:03
Puzsér Róbert ezúttal egy olyan témáról mondhatja el a magáét, amely igazán közel áll hozzá: a futballról. Elindult az Aranylövés Puzsérral című műsor a SportKlubon, amelyben a publicista és kritikus minden héten elmerül az európai labdarúgás eseményeiben. Ahogyan hozzá illik: formabontó módon.


Puzsér Róbert nem ma kezdett rajongani a futballért – az újságíró harminc éve a Juventus egyik hazai bástyája. „Nem szeretem a sportot. Én a focit szeretem. Bár ha jobban belegondolok, nem szeretem a focit sem. Én a Juventust szeretem. Úgy vélem, hogy a futball sokkal több, mint egy sport – olyan komplex univerzum, amely hatalmasabb, mint az összes többi sportág együttvéve” – mondta Puzsér, aki az Aranylövésben mellőzni kívánja a sablonos panelszövegeket. „Megőrülök az olyan falrepesztő közhelyektől, mint hogy ezen a szinten nincs könnyű ellenfél, vagy hogy ezek a klasszisok egyetlen villanással képesek eldönteni egy meccset. Épp ezért nem levitézlett hazai focistákkal, úgynevezett legendákkal vagy megélhetési edzőkkel beszélgetek, hanem például bloggerekkel, akik valódi szenvedélyt éreznek a futball iránt” – magyarázta Puzsér.

PUZSÉR AZ OLASZ FOCI IRÁNTI RAJONGÁSÁRÓL:

A kritikus még 1982 körül köteleződött el a zebrák mellett, amikor Michel Platini megérkezett Torinóba, és a Juve nemzetközi szinten is élcsapattá nőtte ki magát. „Az volt az aranykor, akkor vált egyértelművé számomra, hogy a Juventus az én csapatom. Általában baráti társaságban nézem a meccseket, ami nem csak Juve-szurkolókból áll. Akad köztünk Róma-, Inter-, sőt Fiorentina-drukker is. Az esetleges hiedelmekkel ellentétben általában csendesen szurkolok” – magyarázta a SportKlub új műsorának vezetője. Puzsérnak arról is van elmélete, hogy miként vált az itáliai futball különlegessé a világon.

“A foci a legtöbb európai országban a középosztály szórakozásává vált, a klubok pedig profi, nyereségorientált intézményekké. A stadionok ennek nyomán plázákká alakultak. Ezzel szemben Olaszországban a prolikat még nem sikerült kiszorítani a lelátókról, és a csapatok sem kizárólag a pénzgyártásra rendezkedtek be, ami meg is látszik az anyagi helyzetükön és az európai versenyképességükön. Ezek a körülmények különleges hangulatot biztosítanak a meccsekhez, és ehhez természetesen sokat hozzátesz a sajátosan olasz spirito” – mondta Puzsér. A tévés-rádiós megmondóember egyedül azt kéri leendő kritikusaitól, hogy nézzék meg a műsorát, mielőtt ráhúznák a vizes lepedőt.

PUZSÉR A FUTBALL BÉKÍTŐ EREJÉRŐL:

PUZSÉR SZERINT MESSI KEZELHETETLENNÉ VÁLT:



Aranylövés Puzsérral péntek esténként a SportKlubon (kezdés: 22:30)!