Alábecsülik Ronaldóékat Dániában?!

Létrehozva: 2014. október 14. 01:17
Portugália borzalmas formában várja a dánok elleni Európa-bajnoki selejtezőt kedden este, ám több jel is arra utal, hogy fordul a kocka. A hazaiak sem az igaziak, míg a luzitánoknál jót tett a kapitányváltás. Ronaldo dönt?!


  • Koppenhágában meccsel a FIFA-világranglista 27. és 11. helyezett az Eb-selejtezők 3. fordulójában.
  • Dánia a legrosszabb második helyezettként maradt le a vb-pótselejtezőről. Magának köszönheti, otthon öt meccsből csak egyet nyert meg, és az örményektől például 4-0-ra kapott ki. Legjobbjai nincsenek formában, Nicklas Bendtner régóta, Daniel Agger sem az igazi, hazatérve a Bröndby futballistája. Christian Eriksen irányítja a Tottenhamet, ő lehet kedden is a vezér. Védelme hosszú távon kínlódik, az utolsó 15 meccsén csak háromszor nem kapott gólt
  • Két legjobb belső hátvédje, Agger és Simon Kjaer kérdéses, a többi hiányzó nem meghatározó.
  • Portugália sem lehet büszke magára, a vb csapnivalóan sikerült, és sokadszor bizonyította, ha nem megy Cristiano Ronaldónak, a csapat is halott. Azóta két veresége van, de ég és föld a kettő. Az Albánia elleni hazai 1-0-s zakóba Paulo Bento belebukott, a görögökkel sikeres Ricardo Santos kiváló utódnak tűnik. Visszahívott néhány régi nevet (Danny, Tiago, R. Carvalho), és ugyan 2-1-re kikapott Párizsban, a mezőnyt uralta, biztató jeleket mutatott.
  • Sok a hiányzó, Fábio Coentrao, Joao Pereira, Silvestre Varela, Miguel Veloso, Hélder Postiga, Hugo Almeida mind kimarad, míg Cristiano Ronaldo kisebb kérdőjel, de valószínűleg játszik.
  • A két csapat jól ismeri egymást a selejtezőkről, oda-vissza verték egymást az elmúlt években. Most a portugálok tűnnek annak ellenére jobb választásnak, hogy rossz formában vannak. A dánok otthon abszolút verhetők, hiányzik az átütőerő, és egy Ronaldóval biztosan szegényebbek. Ő dönthet, mint tavaly Svédországban.
  • Van egy jó tipped a mai foci meccsre? Fogadj rá ITT!
EB-SELEJTEZŐ, I-CSOPORT, 3. FORDULÓ:

DÁNIA-PORTUGÁLIA 20:45 óra

Dánia: Schmeichel - Ankersen, Kjær, Bjelland - Kvist, Højbjerg - Schöne, Eriksen, Krohn-Dehli - Bendtner.

Portugália: Patricio - Cédric, Pepe, Carvalho, Eliseu - Gomes, Tiago, Moutinho - Nani, Danny, Ronaldo.

Oddsok: Dánia (2,95), döntetlen (3,15), Portugália (2,35)