A Real Madrid lett a klubvilágbajnok

Létrehozva: 2014. december 20. 22:45
A Real Madrid a papírformának megfelelően megnyerte a marokkói labdarúgó klubvilágbajnokságot, miután a szombat esti döntőben két góllal jobbnak bizonyult a dél-amerikai bajnok San Lorenzónál, Marrákesben.


A Real Madrid története során először győzött a klubvilágbajnokságon, de a jogelőd világkupát is beleszámítva negyedszer lett a legjobb.

A BL-győztes királyi gárda első gólját Sergio Ramos szerezte a 37. percben, majd Gareth Bale növelte az előnyt az 51.-ben.

Carlo Ancelotti fiai sorozatban 22. tétmeccsüket nyerték, idén pedig az 51.-et, amivel tovább javította az egy naptári éven belüli spanyol rekordot, melyet kedden, a mexikói Cruz Azul elődöntőbeli legyőzésével állított fel.

A Real Madrid az idei 63 találkozóján immár 178 gólt szerzett. E tekintetben szintén kedden adta át a múltnak a korábbi csúcsot 176 találattal, amihez most kettőt tett hozzá.

Ancelotti a második sikerét aratta a klubvilágbajnokságon, 2007-ben a Milant vezette diadalra.

A klub-vb 2005-ben váltotta fel a klub világkupát, amelyen kizárólag Európa és Dél-Amerika legjobb csapata csapott össze. A klubvilágbajnokságon a hat kontinens legrangosabb klubsorozatának győztese, valamint a házigazdákat képviselő együttes szerepel.

A klub világkupát is beleszámítva az eddigi 53 kiírásból 28-at Európa, 25-öt Dél-Amerika képviselője nyert meg.

KLUBVILÁGBAJNOKSÁG, DÖNTŐ:

Real Madrid (spanyol)-San Lorenzo (argentin) 2-0 (1-0)