A derbin repülhet tovább a Chelsea

Létrehozva: 2014. október 18. 10:39
A Chelsea-t jelen állás szerint senki és semmi sem állítja meg, szombaton a Crystal Palace ellen Diego Costa és sokan mások kérdőjelesek a Premier League 8. fordulójában. Így is sima 2-es?


  • A Premier League 8. fordulójában a 15. fogadja az éllovast.
  • A Crystal Palace a múlt szezon egyik nagy meglepetése volt. Biztos kiesőnek tűnt, aztán megindult, az utolsó 22-ből 11 mérkőzést nyert meg. Nem volt igazán döntő jelentőségű távozó, nem gyengült meg, de mivel nem erősített, így a sikerkovács, Toni Pulis távozott. Egyelőre az elmúlt szezonban annyira stabil védelme a gyenge pontja, a 12 kapott gól mellé azonban a 10 lőtt elég szép teljesítmény. Jól eloszlik, 2-nél többet senki sem vállalt. Otthon a Leicestert verte és a Burnleyvel nem bírt, semmi különös.
  • Egy kezdő védő és egy kezdő középpályás marad ki.
  • A Chelsea a nyáron tökéletesen igazolt a már tavalyi versenyképes keretéhez, Diego Costával megvan a klasszis csatár, míg a rutinos Cesc Fabregas a fiatalos támadó középpályának adott tartást. Nyolc gól, illetve hat gólpassz kettejük eddigi bajnoki mérlege. Nehéz sorsolása ellenére áll az élen, öt győzelme gólzáporosra sikerült, nincs tovább rombolás, védekezés és kiizzadt sikerek, mint a múlt szezonban oly sokszor. A Leicester és a Burnley ellen meg sem erőltette magát, az Everton ellen jött ki, hogy mit tud igazából, a Swansea vezetése csak felhergelte. A Manchester City otthonában változatos mérkőzésen érdekes módon a hajrában emberelőnyben szorult be és herdálta el előnyét. Az Aston Villát elintézte azóta. Nincs gyenge pont, bőséges a keret, bírni fogja a kettős, hármas terhelést is, és még a Bayern, Real, Barcelona hármas ellen is versenyképes lehet. Az ezüstérem garantált, de az arany a papírforma.
  • Sok a kérdőjeles, így Mikel, Ramires, Drogba, Costa és Schürrle játéka.
  • A Chelsea borzasztóan jól védekezik, így féken tarthatja a hazaiakat, ám eközben támadásban szinte garantált, hogy talál majd utat. A 2-esben nincs túl sok érték, viszont ha hozzávesszük, hogy a Kékek hét eddigi bajnokijukból négyszer már a félidőben vezettek, akkor a félidő, végeredmény 2, 2 okos lehet.
PREMIER LEAGUE, 8. FORDULÓ:

CRYSTAL PALACE-CHELSEA 16:00 óra

 

Crystal Palace: Speroni - Kelly, Dann, Delaney, Ward - McArthur, Jedinak, Ledley - Puncheon, Campbell, Bolasie.

 

Chelsea: Courtois - Ivanovics, Cahill, Terry, Azpilicueta - Matics, Fabregas - Willian, Oscar, Hazard - Rémy.

Oddsok: Crystal Palace (7,50), döntetlen (4,30), Chelsea (1,40)

Van egy jó tipped a mai foci meccsre? Fogadj rá ITT!