Csoportelső a BL-ben a Veszprém

Szerző: MTILétrehozva: 2015. február 15. 20:36
Biztossá vált, hogy csoportelsőként jut a nyolcaddöntőbe az MKB-MVM Veszprém, amely vasárnap 29-26-ra legyőzte a vendég szlovén Celjét a férfi kézilabda Bajnokok Ligája utolsó előtti csoportkörében.

BL, C csoport, 9. forduló:
Veszprém-Celje (szlovén) 29-26 (15-10)
A veszprémi gólszerzők: Sulic 5, Ilic 5/2, Nagy 4, Zeitz 4, Lékai 3, Gulyás 3, Ruesga 2, Iváncsik 1, Nilsson 1, Ugalde 1.

A veszprémiek abban a tudatban léphettek pályára, hogy ha az általuk már októberben idegenben legyőzött celjeiek ellen begyűjtik a két pontot, akkor csoportelsőként zárnak, és ez a nyolcaddöntőben, majd továbbjutás esetén a negyeddöntőben is a hazai pálya előnyét éri.

Álomszerűen kezdett a Veszprém, Mikler védései és a jó védekezés alapot adott a 3-0-s nyitányra. A vendégek csak a 6. perc végén találtak be először. A hazaiak kapusa változatlanul remekelt, büntetőt is fogott. Csakhogy a Celje rendezte védekezését, sorra szerezte meg a labdákat, és a 17. percben egyenlített (6-6). Időt kért a magyar bajnok, a cserék pedig felhozták a gárdát. Ugyan 9-9-nél volt lehetősége a szlovénoknak a vezetést megszerezni, ez Mikler miatt elmaradt, és onnan újból a hazaiak irányították a játékot. Emberelőnyben 14-10-re meglépett az MKB-MVM, és a szünetig tovább nőtt az előny.

A második félidőt a Celje kezdte jobban, 16-10-et követően sorozatban háromszor is betalált, köszönhetően annak, hogy az általa diktált nagy iram miatt a Veszprém nem tudott cserélni. A 7-2-re elveszített szakasz után időt kértek a hazaiak, és Alilovic állt be Mikler helyére, az ex-celjei Lékai pedig irányított.

Egy újabb emberelőnyben megint a Veszprém lépett el, 22-19-nél a továbbjutásról már korábban lemondott vendégek próbálták rendezni soraikat. Margucot - akinek öccse a Celjében szerepel - kiállították, ezzel esélyt kaptak a szlovénok a felzárkózásra (26-24). A végjáték mégsem volt izgalmasan, mert jól összpontosított a Veszprém, amely majd jövő vasárnap Montpellier-ben zárja a csoportküzdelmeket.

A másik magyar érdekelt, a Szeged már csütörtökön letudta a 9. fordulós meccsét, kikapott Schaffhausenben, de így is csoportmásodikként jut a nyolcaddöntőbe, ahol majd egy csoportharmadikkal találkozik.

Korábban:
Csehovszkije Medvegyi (orosz) - Rhein-Neckar Löwen (német) 26-32 (14-18)
Szombaton játszották:
Vardar Szkopje (macedón)-Montpellier (francia) 30-26 (18-13)

Az állás: 1. (és már továbbjutott) Veszprém 16, 2. (és már továbbjutott) Szkopje 13, 3. (és már továbbjutott) RN Löwen 12, 4. (és már továbbjutott) Montpellier 8, 5. Celje 4, 6. Csehov 1.

Címkék: MKB Veszprém
HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu