Olasz segítség a bringásoknak

Szerző: MTILétrehozva: 2014. augusztus 12. 20:28
Balli Alessandro személyében olasz támogató állt az idei elit és U23-as magyar országúti kerékpáros bajnokot is soraiban tudó Utensilnord csapat mellé.


 

Stubán Ferenc, a csapat sportigazgatója, egyben a magyar országúti  szakág szövetségi kapitánya a bajnoki trikót is bemutató keddi sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a jövőben a Budapesten élő olasz üzletember kapcsolatai révén igyekszik szélesebb szponzori hátteret teremteni Magyarország egyetlen kontinentális kerékpáros csapatának.

A sportigazgató emlékezetett arra, hogy a június 28-i országúti bajnokságon az elit kategóriában, vagyis a felnőtteknél Rózsa Balázs, míg az U23-asoknál Pelikán János révén az Utensilnord versenyzője állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. Stubán Ferenc hozzátette: a gárda tagjai közül többen már nemzetközi szinten is értek el figyelemre méltó eredményeket. Itt Holló Botondot említette meg, aki az U23-as pálya Európa-bajnokságon a 4000 méteres egyéni üldözőversenyben a 15. helyen végzett.

"A kerékpár az egyik legnehezebb sportág, ugyanakkor közel sincs benne annyi pénz, mint a labdarúgásban, ezért szükséges támogatni" - fogalmazott Balli Alessandro, aki 1989 óta él a magyar fővárosban, és nem ez az első alkalom, hogy segíti a sportot és a fiatalokat.