Aki kihasználta a többiek fáradtságát

Szerző: bikemag.huLétrehozva: 2013. szeptember 11. 20:57
A 2013. évi Vuelta a Espana nem a sprinterek versenye. Valószínűleg már csak Madridban láthatunk klasszikus tömeghajrát, pedig ma minden adott volt hozzá. Aki ezúttal elrontotta Farrarék játékát, a holland Bauke Mollema volt…


 

A 17. szakaszon Calahorra és Burgos között 189 kilométert kellett teljesíteni eleinte dimbes-dombos terepen, de a nap kulcspillanata nem az emelkedőkön következett be, hanem az utolsó 30 kilométeren belül a nyílt, sík vidéken, ahol az oldalszélben Cancellaráék szétszaggatták a mezőnyt. Ennek az akciónak az összetett menők közül Domenico Pozzovivo esett áldozatul, aki több mint egy perc hátrányt szedett össze a leszakadó csoportban a célig.

A szűk főmezőny tempójának ritmusát egy nagyon rövid mászás törte meg tíz kilométerrel a cél előtt, itt a világbajnokságra készülő Diego Ulissi próbálkozott a Lampréból, de nem volt esélye elszakadni.

Az utolsó tízesen indított akciókból látszott, hogy fáradt a mezőny, de azt nem sokan gondoltuk, hogy az utolsó kilométeren is el lehet majd szakadni. Mollema viszont úgy gondolta, és a 20 másodperces tötymörgés, amit a segítők bemutattak a mezőny élén, elég volt a holland győzelméhez, a norvég Edvald Boasson Hagen-nek ismét csak második hely jutott a mezőny élén.

Vuelta a Espana 17. szakasz eredménye:

1. MOLLEMA, Bauke BELKIN-PRO CYCLING TEAM 4h 44′ 28”

2. BOASSON HAGEN, Edvald SKY PROCYCLING + 0”

3. RICHEZE, Maximiliano Ariel LAMPRE-MERIDA + 0”

 

Összetett állás:

1. NIBALI, Vincenzo ASTANA PRO TEAM 68h 50′ 29”

2. HORNER, Christopher RADIOSHACK LEOPARD + 28”

3. VALVERDE, Alejandro MOVISTAR TEAM + 1′ 14”