A cseh krossz-sztár a csúcsra ért idén

Szerző: shLétrehozva: 2010. január 31. 15:03
Papírforma győzelem született Taborban, a cyclocross világbajnokságon, a hazai pályán versenyző cseh Zdenek Stybar leiskolázta a mezőnyt. A világbajnokokkal felálló belga sztároknak nem volt ellenszere a világkupa győztes ellen.


Stybar már az egyórás futam első harmadát követően magára hagyta a mezőnyt, s hiába próbált meg a határon menni az utóbbi évek legnagyobb krossz-versenyzője, a belga Sven Nys, nem tudott közelíteni.

Nys három körrel a vége előtt látszólag fel is adta a küzdelmet, Vantornouttal csak a belga dobogós helyeket vigyázták, az ezüstöt utóbbi versenyző szerezte meg, Nys a bronzért sprintelte le a cseh Binát. A cseh klasszis így négy világkupa-győzelem és az összetett siker után a legnagyobb cyclocross trófeát, a vb-aranyat is begyűjtötte.

"El sem hiszem, hogy nyertem, annyira örülök, még aludnom kell rá egyet... Amikor befordultam a végén a célegyenesbe, olyat még soha nem éreztem. Tudtam, hogy jó formában vagyok, de nem vártam, hogy így tudok nyerni. Az elején nehéz volt felzárkóznom az élre, de amikor egyedül maradtam, már nagyon jól haladtam." - nyilatkozta Stybar a célban.

Némi meglepetésre a címvédő Niels Albert nem tudott érdemben beleszólni a küzdelembe, nemrég történt bordatörése meglátszott a formáján.  Magyar részről Buruczki Szilárd az 54. helyen fejezte be a versenyt, Stybar az utolsó körben körözte le. A hölgyek délelőtti futamát a holland Marianne Vos nyerte.

VÉGEREDMÉNY:
1. Zdenek Stybar cseh
2. Klaas Vantornout belga
3. Sven Nys belga
4. Martin Bina cseh
5. Francis Mourey francia