200 kiló fű az exvilágbajnok furgonjában

Szerző: shLétrehozva: 2009. június 21. 10:01
1994 downhill világbajnoknőjét, Missy Giove-t (37) letartóztatták kábítószer birtoklás és kereskedelem vádjával, miután több mint 100 kilogramm marihuána csempészése közben érték őt tetten az amerikai kábítószer-ellenes ügyosztály (DEA) nyomozói. Az amerikai ex-versenyző és bűntársa, Eric Canori (30) két millió dolláros büntetésre és 40 év börtönre számíthat – olvasható a bikeradar.com kerékpáros hírportálon.


Miután a szövetségi ügynökök az országúton kapcsolták le furgonjában az egykori mountainbike ikont és bűntársát, Canori Saratoga Springs-i (NY) otthonában további hasonló mennyiségű drogot és egymillió dollár kézpénzt találtak a házkutatás során.

A DEA különleges ügynöke így nyilatkozott a sportolóval kapcsolatban:

„Az egyetlen ok, hogy egy mountainbike bajnokból kábítószer-kereskedő legyen, az a drogok eladásából származó óriási anyagi haszonszerzés lehet. A DEA és az igazságszolgáltatás most sikeresen felszámolt egy drog-dealer szervezetet.”

Missy Giove a downhill szakág egyik első valódi hölgy sztárja volt, versenyző korában is botrányos viselkedéséről híresült el. 14-szeres amerikai bajnok, kétszeres világkupa sorozat győztes és világbajnokságot nyert 1994-ben. A versenyzéstől 2003-ban vonult vissza.

Címkék: hegyikerekpar